AcasăEl SalvadorFMI avertizează El Salvador asupra riscurilor dacă adoptă bitcoin ca metodă națională...

FMI avertizează El Salvador asupra riscurilor dacă adoptă bitcoin ca metodă națională de plată

-

Un purtător de cuvânt al Fondului Monetar Internațional a avertizat joi despre riscurile utilizării bitcoinului pentru tranzacțiile zilnice după legalizarea acestei criptomonede miercuri în El Salvador, o țară din America Centrală aflată în prezent în negocieri cu instituția pentru acordarea de fonduri suplimentare, potrivit AFP.

„Adoptarea bitcoinului ca monedă legală ridică o serie de probleme macroeconomice, financiare și juridice, care necesită o analiză foarte detaliată”, a declarat joi purtătorul de cuvânt Gerry Rice.

„Ceea ce am spus în trecut, în general, este că activele criptografice pot prezenta riscuri semnificative. Măsurile eficiente de reglementare sunt cruciale pentru a le aborda”, a spus el.

O echipă FMI urmează să se întâlnească joi cu președintele salvadorian Nayib Bukele, întrucât organizația internațională evaluează aprobarea unui nou pachet de ajutor pentru a sprijini redresarea economică a țării în fața crizei induse de pandemia Covid -19.

În aprilie 2020, FMI a aprobat un pachet de ajutor de urgență în valoare de 389 milioane dolari pentru El Salvador, deoarece coronavirusul se răspândea pe toată planeta.

mai mult la   /www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...