AcasăLifestyleBusinessEl Salvador explorează împrumuturi cu dobândă scăzută pentru microîntreprinderi susținute de Bitcoin

El Salvador explorează împrumuturi cu dobândă scăzută pentru microîntreprinderi susținute de Bitcoin

-

Guvernul salvadorean caută să creeze un produs de împrumut susținut de Bitcoin pentru microîntreprinderile din întreaga țară, conform bitcoin” target=”_blank”>cointelegraph.com

În timp ce detaliile împrumuturilor BTC sunt momentan nedezvăluite, Mónica Taher, un consilier al guvernului din El Salvador, a vorbit direct într-un Facebook Live Audio desfășurat miercuri. Discuția s-a numit „împrumuturi bitcoin cu dobânzi mai mici”.

Paul Steiner, președintele CONAMYPE (institutul național pentru întreprinderi mici și micro-întreprinderi), a spus că implementarea împrumuturilor va funcționa cu portofelul El Chivo creat de guvern .

Peisajul afacerilor din El Salvador este dominat de întreprinderi mici și micro-întreprinderi, iar împrumuturile garantate cu Bitcoin reprezintă o oportunitate de a remedia situația. Steiner a ilustrat:

„El Salvador are aproximativ 1,2 milioane de afaceri în țară. Aproximativ 66% sunt micro-afaceri sau afaceri de „subzistență”. Peste 90% dintre micro-afaceri sunt autofinanțate prin împrumuturi informale sau rechizitori.”

El a citat exemplul conform căruia un împrumut de 100 USD contractat de o micro-afacere va veni de obicei cu termeni de rambursare integrală în 20 de zile, în timp ce rata dobânzii ar putea fi de până la 15 USD pe zi. În unele cazuri, rata anuală a dobânzii pentru astfel de împrumuturi „depășește 10.000%.

/www.stiripesurse.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...